Posts in Travel

Hanbok Korea

Yeay,tercapai juga hajat nak sarungkan Hanbok di tubuh sendiri💕.Alhamdulillah pengalaman yang tak mungkin boleh dilupakan.Sangat Indah dan bahagia,perjalanan yang lancar dan gembira.

Hanbok adalah pakaian tradisional wanita korea pada zaman dahulu,kecantikan fabrik dan warna yang indah membuatkan setiap wanita ingin menyarungnya.

Hanbok terkenal kerana kecomelkan yang ditonjolkan selain itu ia juga pakaian yang tertutup dan tidak terdedah,sangat sopan dan labuh.

Hanbok ini diperbuat daripada sutera dan pewarna asli dari bunga dan tumbuhan,memberikan ia imej yang unik dan sangat cantik.

Asha syukur sangat dapat mengenakan Hanbok ini walaupun sekali seumur hidup.Rasa tak ank buang sebab cantik sangat💕.

 

Dekat bawah ni Asha tunjukkan gambar Hanbok yang Asha pakai.

K-Beauty Workshop by Samsung

Hey guys,

Sebulan lepas  Samsung start social media contest which is Mirror Mirror Me dimana ia hanya khas untuk pengguna Samsung sahaja.So Asha pun nak cuba nasib.

Samsung juga  telah mempromosikan phone terbaru mereka iaitu A7.Gosh Asha memang rasa phone ni amazing untuk mereka yang suka bergambar selain itu harga  phone ni sangat berpatutan.Untuk info lanjut boleh tekan SAMSUNG .

Grand Prize akan dapat peluang ke Korea dan berpeluang masuk rancangan TV di Korea.Seronoknya.Respect Samsung Malaysia kerana Event mereka sangat best.

.

Asha dapat e-mail dari pihak samsung dan  berjaya dapat tempat kedua dalam contest Mirror mirror Me Contest so Asha dapat join K- Beauty Workshop di Nathalie Gourmet L’Escape Kota Damansara. Just untuk tambah bahan dalam tulis blog je niat awal.Alhamdulillah dah cukup seronok dapat join workshop samsung ni.Sebab ada make-artist  kim kisoo dari Korea yang akan kongsikan secara Live teknik make-up Korea, maklumlah Asha memang obses dengan make -up.

Asha nak share gambar dekat event ni okey.

 

Selain itu persembahan dari Han Hee Jun first Korea artist from American Idol suara dia memang power, and lagu baru dia yang best sangat. Check out dekat Youtube okey,tekan link ni Han Hee Jun .

 

Ni tengah belajar buat sabun handmade.So Cool.

 

 

Muka bahagia macam mana ntah.

 

K-Beauty Workshop( MUA)

 

My unbelievable moment bila Samsung announce nama Asha sebagai pemenang Grand Prize and dapat ke Korea, memang tak sangka lansung sebab ingatkan mereka dah inform siapa pemenang,Nasib baik Asha stay sampai habis event, Syukur Ahamdulillah.