Don’t Force yourself to be Someone else.

Hello guys,I’m Back.

Okey Hari ni Asha nak share tentang rasa diri kita,ramai yang DM asha tentang betapa bertuahnya orang lain dan rasa cemburu melihat kebahagiaan atau keberuntungan orang lain.

 

What about our self? Did you happy with your life?Is this what you want to be?

Yeah i know, kadang-kadang kita tertengok,Wah..kayanya dia,bestnya hidup dia,dia nak apa pun beli macam tu je.

Kadang-kadang kita tengok life orang tu best sangat,seronok sangat and kita nak jadi macam dia

Apa yang penting kita bersyukur dengan apa yang kita miliki.Usaha lebih lagi untuk dapat ke tahap yang kita nak,jika kita tak mampu kita boleh cuba sikit2 untuk menjadi lebih baik,jangan terlalu tertekan melihat keseronokkan orang lain,mungkin kita sebenarnya lebih bahagia, social media semua orang akan tunjuk keseronokkan,bertapa seronoknya hidup dia tapi kenyataannya kita tak tahu mungkin sebaliknya.Jangan paksa diri menjadi orang lain tapi jadi diri kita yang mempunyai pesona yang tersendiri,melihat kecantikkan diri, melihat dari hati nurani,kenang semula segala kebahagiaan yabg telah kita kecapi.

Boleh untuk rasa cemburu,tetapi dengan sederhana agar ia dapat membakar semangat kita menjadi yang lebih baik pada masa yang akan datang.Ubah diri jadi lebih baik itu bagus tapi ubah diri untuk menjadi orang lain itu salah,sebab jika kita masih tidak mampu capai untuk menjadi dia kamu akan jatuh dan sakit.Akhirnya kamu akan tertekan dengan apa yang terjadi,jangan malu jika dilihat jatuh tapi malu jika berpura-pura berjaya sedangkan tenat.

Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.