Jujurnya pertama kali dikenalkan oleh abah Asha tentang Ashwagandha ginseng ni Asha tak berapa minat,sebabnya Asha bukan peminat ginseng.Dalam kepala ni pikir mesti ginseng ni bau ubat yang kuat and pahit sebab Ashwaghanda ni dalam bentuk serbuk.

 

Ashwagandha Ancient Indian Herbs Ginseng

 

Ashwagandha is a very powerful herb. In Sanskrit, it means ‘the smell of a horse’, which indicates the herb makes one have the strength and vigour of a stallion. It is also called the Indian ginseng. Ashwagandha belongs from the family of tomato, it is a plump shrub with yellow flowers and oval leaves. It bears a red fruit which is as small as a raisin. It is usually grown in mild climates such as Middle East, Northern Africa and the dry regions of India. This Ayurvedic herb is also known as Winthania somnifera.

First kami dapat ginseng ni Asha try minum dengan tea..hehe..rasa pelik juga sebabnya tak pahit sangat and serbuk tu mcm boleh makan mcm tu je. Abah suggest ambil dengan brown sugar kalau nk minum kosong.

Sedar tak sedar Asha dah masuk usia 25 tahun Abah cakap umur 25 badan dah sangat memerlukan supliment tambahan,sebabnya badan dah mula kerja lebih keras,sebab kita banyak berfikir dan tubuh kita juga banyak bergerak selain daripada tu makan pun tak terjaga. Ginseng Ashwagandha ni dikira sebagai sayuran tambahan untuk tubuh.Jadi sangat penting untuk memilih supliment atau herba yang bersesuaian dengan tubuh badan dan usia kita.

Asha minum pun wedding Asha dekat Kelantan,sangat letih tapi still rileks and rasa sangat tenang.Menariknya tentang ginseng  Ashwagandha ni,kita boleh rasa on the spot bila kita stress,very calmness. Sampai suami Asha tegur,awak letih tapi nampak rileks je,selalunya mesti muka monyok je..Hahah..(bila letih angin Asha cepat naik😅) Qaiyum dah elert dah. #dontplayplay👊haha jangan la nk bergurau2 time letih,memang akan mengamuk,tapi Asha tak perasan pun perubahan tu,orang luar yang perasan.😄

Lepas tu Asha decide nak share Ginseng ni dengan semua orang.Rupanya ramai orang anxiety yang memang ramai yang pulih dengan Ashwagandha tapi ramai yang masih was-was, sebabnya kita tak dididik dan di biasakan dengan ginseng yang banyak kita tahu Tongkat Ali dan Kacip Fatimah.

Surprisingly,lepas sebulan Asha minum ni keluar artikel dimana Megan Markle Dutchess of sussex  juga minum Ashwagandha ni,sampai sold out dekat US.

Okey! Terasa mcm dutchess plak..hahaha

Dia ada duit banyak kot nak makan suppliment yang mahal2 gile tapi she choose this herb sebabkan health value dalam Ashwagandha.Brand yang beliau guna tak popular sangat tapi Glowbar ni memang repack bahan-bahan organik and natural sahaja.

Wow..woww..

 

Thanks to abah you make me feels like princess😋

 

Asha nak share sikit tentang Ashwagandha ni apa benefits yang Asha sendiri rasa,

Kurang letih walaupun seharian ada Event

Tidur lebih lena (sangat suggest pada mereka yang tidur kurang nyenyak atau mudah terjaga ( 2 sudu)

Lebih positive and kurang fikirkan benda-benda negative☺

Kurang Marah atau naik angin🤣 #TakCayeTanyaQaiyum.

Rasa lebih tenang and rileks

Alhamdulillah so far,ramai juga yang share tentang rasa perubahan mereka selepas minum ginseng ni.

So asha decide nak buat repacking memandangkan abah dapat supplier original dari India,So boleh la Asha nk share dengan semua orang🤗. Yeayy..

 

Kalau ada yang berminat nak cuba boleh contact Asha.

Untuk first timer Asha bagi harga starter sebab Asha nak you guys cuba confirm you guys akan happy dengan Herbs ni.

Seriously event untung kecil tapi if kita sama2 share benda baik, #WhyNot? #sharelove

 

 

 

 

 

 

 

Comments