Rawat Wajah dengan Cuka?

hey guys,

Hari ni Asha nak share pengalaman sendiri menggunakan cuka apple, sebenarnya asha dah lama dengar tentang kebaikkan cuka apple pada kulit wajah, tapi Asha still was-was sebab risau effect yang mungkin  teruk. Yelah letak cuka dekat muka kot.

Problem kulit Asha ni jenis yang kering dan cepat mengelupas selain tu pore atau liang roma yang besar di hidung dan kiri kanan hidung. Paling stress bila pores tu besar and asyik kena picit je.Sakit! Asha kalau sunburn esok mesti kulit mengelupas macam ular,stress sangat.Jadi asha tak boleh guna barang cosmetic yang ada alkohol.Kulit akan pedih and mengelupas.

So Asha google and search dekat youtube cara nak tutup pores,so resultnya banyak keluar tentang cuka apple ni.Terigat dulu pernah beli cuka apple sebab dulu pernah terbaca cuka apple ni sunnah,tapi tak pernah makan pun ..haha buka pun tak lagi.

So cuka Apple yang ada dekat rumah  Asha brand Heinz.

Asha pun try la buka and bau,wow baunya sangat tidak indah. Nak letak dekat muka plak tu adoi.Asha tuang dalam mangkuk yang berisi sedikit air,and gunakan kapas then try lap dekat muka,Sebelum tu asha picit semua blackhead yang ada dulu then baru letak cuka ni,

Result cuka apple ni sangat cepat, tak sampai 20 minit dah nampak kesan.Amazing!!tu je nak cakap. But Asha still was2 lagi so kene tunggu esok bangun and tengok kesan esok pagi sebab kulit asha if silap sikit mesti mengelupas.

Esok bangun,benda first sekali tengok cermin..hahaha.

Perfect,sumpah macam tak percaya and almost cry akhirnya.Kulit cantik gila.Seriously you guys kena try. Amazing result Lawa gile kulit lepas seminggu pakai , pores yang besar and degil memang pudar.Asha benci gila blackhead dekat atas hidung sebab nak picit sakit.But lepas guna Cuka apple selama seminggu ni bintik hitam pun makin pudar and hilang.

Alhamdulillah cuka apple is the best EVER!

Comments